Kulturskribent och författare som även gör copy och är chefredaktör på APLACE Magazine. Baserad i Stockholm med hjärtat i skogen hos hästarna, i Kalifornien bland Redwoodträden och under alla höga himlar.

ETT STENHÅRT OCH KUNGLIGT TJEJGÄNG. Expressen Kultur. 16.04.12

Lisa Carlsson ligger i sängen och dansar till Royal family i tävlingen World of dance.

Jag kan inte sluta kolla på ett klipp med danscrewet Royal family, när de deltar i tävlingen World of dance, som också är en viral plattform för streetdance. De rör sig i formationer, blir som havsdjur eller tusenfotingar och det känns som om mina pupiller vidgas. Plus att mitt hjärta alltid slår dubbla slag så fort jag hör Rihanna eller Beyoncéoch de här tjejerna (och killarna) har så sjukt mycket attityd. Hårda, exakta rörelser som gör att jag faller handlöst.

Dansen är på gränsen till slagsmål. Jag vill också vara med i ett tjejgäng. Men i det virala finns ett glapp. Energin som berör mig fysiskt finns inte där på det sätt jag är van vid.

Dansen under omvandling

Samtidigt finns där något annat. Tillgängligheten är fantastisk på många sätt. Unga dansare som inte har råd att åka till norra Kaliforniens Bay area och leta upp coola danscrew irl, kan hitta klipp och inspiration på nätet. Att nå varandra handlar inte längre om fysiska platser, inte ens i dansvärlden där kroppens närvaro kan tyckas vara allt.

Dansen är under omvandling. Den öppnar upp, blir större och ger fler kroppar plats. Jag ligger i min säng, hypnotiserad och peppad över tjejerna i LA och jag vill bara dansa.

CLAIRE CUNNINGHAM ÄR FANTASTISK. 16.04.14

GRUPPEN RÖR SIG PÅ GÖTEBORGSOPERAN. Recension, Expressen Kultur. 15.12.15